Hybride rijden met Renault

Binnen het Renault-aanbod kan je kiezen tussen twee soorten hybride rijden met de E-Tech Hybrid en de Plugin Hybrid. Hier vind je de belangrijkste kenmerken in een handig overzicht.

E-Tech Hybrid

De E-TECH is ontworpen als een elektrisch voertuig dat door een brandstofmotor wordt ondersteund. Bij deze wagen wordt er niet gesproken over een elektrisch bereik, maar over brandstofbesparing.

Want meestal gebruikt het voertuig een combinatie van elektriciteit en benzine. In vergelijking met een gelijkaardige benzinemotor verbruikt de wagen zo’n 15 tot 20 % minder brandstof.

De hybride wagen combineert het gebruik van elektriciteit en brandstof, en kan tot 80% van de tijd elektrisch rijden in de stad. Elke keer de wagen afremt, wordt die energie gerecupereerd in de batterij. Deze energie wordt dan teruggegeven wanneer vermogen gevraagd wordt. 

Met andere woorden: de E-TECH hybrid is interessant wanneer je veel in de stad rijdt en minder interessant wanneer je voornamelijk autostrade doet, aangezien de alternator op de autostrade weinig energie kan recupereren.

Deze wagen wordt opgeladen tijdens het rijden. Laden in een stopcontact of een laadpaal is niet nodig.

Plugin Hybrid

De Plugin Hybrid rijdt 100% elektrisch over een afstand van ongeveer 50km WLTP in gecombineerde cyclus (realistisch betekent dit 40 à 45km). Hoe meer je afremt, hoe meer energie gerecupereerd kan worden en hoe groter je elektrisch bereik zal worden.

Je Plug-in laad je gewoon op via het stopcontact. Een laadpaal heb je dus niet nodig, maar laden aan een laadpaal kan met de juiste kabel ook.

Een plugin hybride kan niet met een lege benzinetank rijden. De brandstofmotor heeft benzine nodig voor een goede werking van het voertuig. De omschakeling van elektrisch- naar brandstoftijden is amper voelbaar, je hoort wel de brandstofmotor aanslaan.

Wil je nog meer weten over onze hybrides?

We beantwoorden heel graag jouw vragen over ons aanbod in hybride en elektrische voertuigen.
Plan je vrijblijvende afspraak helemaal gratis in via deze kalender.